Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Nieuwe badkamer

Een nieuwe badkamer is een groot project. Uiteraard wil je dus genieten van een stijlvol en praktisch eindresultaat op maat van jouw wensen en budget. Maar wat kost een nieuwe badkamer ongeveer? Welke stappen volg je best op weg naar de badkamer van je dromen? En waarom ga je best in zee met een professionele badkamer installateur? We zetten het op een rij in dit artikel!

Ga snel naar:
Stappenplan nieuwe badkamer
Tips nieuwe badkamer plaatsen
Voordelen badkamer installateur
Inspiratie & voorbeelden
Vraag vrijblijvend offertes aan

 

 

Hoeveel kost een nieuwe badkamer?

Ben je benieuwd naar de gemiddelde prijs voor een nieuwe badkamer? Je mag rekenen op een prijs tussen 3.500 à 25.000 euro, incl. btw en plaatsing. De precieze kosten voor jouw nieuwe badkamer zullen sterk afhangen van je materiaalkeuze, de oppervlakte van je badkamer en ook het gewenste luxeniveau. Enkele richtprijzen op een rij:

Type badkamerPrijs
(incl. btw & plaatsing)
Wat krijg ik voor deze prijs?
Kleinere basic badkamer€ 3.500 à 7.000Standaard tegels voor vloeren en wanden,
1 douchecabine, badkamermeubel met 1 wastafel,
1 toilet, ...
Gemiddelde badkamer€ 7.500 à 12.500Standaard inloopdouche, badkamermeubel
met 2 wastafels, ligbad,
standaard keramische tegels, ...
Grotere luxe badkamer€ 12.500 à 25.000Badkamermeubel op maat, grote inloopdouche,
design kranen, luxe ligbad, betonlook pleisterwerk, ...

Op zoek naar een exacte prijs voor jouw nieuwe badkamer? De kosten voor jouw nieuwe badkamer zullen vooral afhangen van de keuzes die je maakt: een standaard badkamermeubel of op maat, aantal wastafels, design kraanwerk of niet, keramische tegels of in natuursteen, … Een badkamer installateur berekent graag jouw nieuwe badkamer prijs op maat van je wensen en budget. Vraag zeker 2 à 3 offertes aan bij specialisten actief in je buurt. Zo kan je prijzen, materialen, ontwerpen, … vergelijken. Start je aanvraag hier.

 

Stappenplan nieuwe badkamer

Bij een nieuwe badkamer komt heel wat kijken. Wil je vermijden dat je ergens onderweg het noorden verliest? Met dit korte stappenplan als leidraad ben je zeker dat je hele project van een leien dakje loopt:

 

STAP 1: breng je behoeften, wensen en budget in kaart

De badkamer van je dromen begint met een analyse van je eigen noden en wensen. Hoeveel mensen zullen de badkamer bv. gebruiken? Hoeveel wastafels en opbergruimte heb je nodig? Volstaat een nieuwe douche of wil je ook een ligbad? Welke indeling en stijl van de badkamer heb je voor ogen? Het zijn allemaal relevante vragen die je jezelf best op voorhand stelt. Je legt best ook al het budget vast dat je wil besteden aan je nieuwe badkamer.

 

STAP 2: kies de meest geschikte aanpak voor je project

Er zijn verschillende mogelijkheden. Wil je de meeste werkzaamheden uitbesteden? Dan kies je beter voor 1 badkamer installateur die een totaalpakket aanbiedt. Daarnaast kan je ook zelf verschillende vakmannen zoeken (loodgieter, tegelzetter, …) en eventueel arbeidskosten uitsparen door zelf bepaalde werken uit te voeren (bv. afbraakwerken, leidingwerken, …). Een laatste optie is om volledig zelf je nieuwe badkamer te installeren (als je voldoende ervaring hebt met alle noodzakelijke werkzaamheden).

 

STAP 3: vergelijk offertes en laat je informeren/adviseren/inspireren

De beste vakman(nen) vinden voor je nieuwe badkamer? Dat doe je best door grondig technische & esthetische adviezen, materialen, werkwijzen, … te vergelijken. Zo krijg je een goed overzicht van de verschillende mogelijkheden voor de badkamer van jouw dromen. De badkamerspecialisten die je contacteert zullen je ook graag hun eerdere realisaties tonen (in brochures, toonzalen, …). Zo kan je je nog verder laten inspireren en krijg je nieuwe ideeën aangereikt.

TIP: ontvang en vergelijk gratis en vrijblijvend tot 3 offertes op maat bij badkamer installateurs actief in je buurt via onze offertepagina.

 

STAP 4: maak goede afspraken en bespreek de planning

Heb je de knoop doorgehakt? Dan is het belangrijk om goede afspraken te maken met de persoon of personen die de werken zal uitvoeren. Kies je voor 1 gespecialiseerde badkamer installateur als centraal aanspreekpunt? Dan ben je zeker dat de verschillende werken elkaar vlot opvolgen. Als je met verschillende vakmannen werkt, moet je zelf de werkzaamheden op elkaar afstemmen. Naast die planning leg je best ook de kosten voor je nieuwe badkamer definitief vast.

 

STAP 5: laat de badkamerwerken uitvoeren

Uiteindelijk is het moment aangebroken om je nieuwe badkamer te laten plaatsen. Wil je zeker zijn dat die plaatsing zorgeloos verloopt? Dan kies je best voor 1 badkamer installateur die de werken van a tot z coördineert, opvolgt en uitvoert. Zo ben je namelijk financieel beschermd tegen eventuele tegenvallers tijdens de plaatsing, zijn er geen discussies tussen vakmannen over gemaakte fouten, ben je zeker van een lange garantie, enz.

Zoek je een badkamerspecialist actief in je buurt? Je kan gratis en vrijblijvend voorstellen aanvragen en vergelijken via onze offerteservice.

 

nieuwe badkamer

Tips nieuwe badkamer plaatsen

Wil je graag een nieuwe badkamer installeren? Om samen met je badkamerspecialist weloverwogen keuzes te maken op jouw maat hou je best rekening met de volgende tips:

 • Zorg voor voldoende opbergruimte: een nieuwe badkamer met te weinig opbergruimte zou zonde zijn. Ga dus na of je badkamermeubel volstaat als opbergplaats of niet. Eventueel kan je ook nog een zijkast of een spiegelkast boven je wastafel(s) laten plaatsen.
 • Denk aan een goede ventilatie: een ventilatiesysteem in je badkamer is belangrijker dan je zou denken. Zonder ventilatie kan het vocht namelijk niet weg en heb je een groter risico op schimmels en vochtplekken door condensatievocht. Bespreek met je badkamer installateur dus zeker de verschillende mogelijke ventilatiesystemen voor je nieuwe badkamer.
 • Creëer een onderhoudsvriendelijke badkamer: je badkamer schoonmaken is niet de leukste klus. Gelukkig kan je lange poetsbeurten vermijden met enkele eenvoudige ingrepen. Kies bv. voor een massieve, naadloze plaat als douchevloer of -wand in plaats van tegels met veel voegen. Ook een zwevend badkamermeubel en toilet waaronder je vlot kan stofzuigen of dweilen besparen je veel tijd.
 • Hou rekening met veiligheid en comfort: heb je kleine kinderen? Of denk je al aan je oude dag? Dan is het verstandig om je nieuwe badkamer veilig en comfortabel in te richten. Denk maar aan een gelijkvloerse inloopdouche in plaats van een douchebak, veiligheidsgrepen, een douchekraan met een koele behuizing waaraan kinderen zich niet kunnen verbranden, …
 • Vervang oude leidingen, tegels, …: het is niet aangeraden om kosten uit te sparen door je oude waterleidingen te hergebruiken, tegels te behouden, … Je denkt best op lange termijn. Door oude leidingen te vervangen en te kiezen voor nieuwe tegels zit je weer goed voor vele jaren.
 • Besteed aandacht aan verwarming & verlichting: wil je vloerverwarming laten plaatsen in je nieuwe badkamer of volstaat een infrarood spiegel of elektrische radiator? En hoe kan je je badkamer sfeervol en tegelijk functioneel verlichten? Je bespreekt het best allemaal grondig met je badkamer installateur.

 

Fraai eindresultaat op maat? Werk samen met een badkamerspecialist

Ga je voor keramische tegels als vloer- en wandbekleding of voor andere materialen? Uit welke uitvoeringen van baden, kraanwerk, wastafels, … kan je kiezen? En welk ventilatiesysteem is het meest geschikt voor jouw project? Een badkamerspecialist informeert je over alle mogelijkheden en geeft je advies op maat van jouw specifieke wensen en noden. Zo kan jij de beste keuzes maken voor jouw nieuwe badkamer.

TIP: je kan gratis advies en prijzen op maat aanvragen bij gespecialiseerde badkamer installateurs actief in je buurt via onze offertepagina. Start je aanvraag hier.

 

Waarom kiezen voor een badkamer installateur?

Ben je niet van plan om zelf je nieuwe badkamer te plaatsen? Dan is samenwerken met 1 professionele badkamer installateur de beste garantie voor een vlotte, correcte uitvoering van je project. Die specialist coördineert het hele proces namelijk van a tot z: van de opmaak van het 1e ontwerp tot en met de haarfijne afwerking van je nieuwe badkamer. Zo ben je dus zeker van…

 • Advies op maat: een badkamerspecialist geeft je advies over de stijl en inrichting van je nieuwe badkamer, maar ook over de mogelijke indeling en technische aspecten. Denk maar aan ventilatie, leidingwerken, verwarming, … Zo kan je samen met je installateur een ontwerp op maat opstellen.
 • 1 aanspreekpunt: door samen te werken met 1 specialist hoef jij geen verschillende agenda’s van vakmannen op elkaar af te stemmen. Heb je bepaalde vragen tijdens het hele proces? Dan kan je altijd bij je vaste aanspreekpunt terecht. Ook discussies tussen verschillende vakmannen over eventuele fouten zijn op die manier uitgesloten.
 • Vlotte uitvoering en heldere planning: je wil uiteraard geen weken bij familie gaan douchen of je wassen aan de gootsteen. Je badkamerspecialist zorgt gelukkig voor een heldere planning waarin de werken elkaar vlot opvolgen. Zo kan je op een relatief korte termijn zalig relaxen in je nieuwe badkamer.
 • Kwalitatieve materialen: professionele badkamer installateurs werken enkel met hoogwaardige wand- en vloerbekledingen, sanitaire installaties, badkamermeubels, … Zo kan je gegarandeerd rekenen op een nieuwe badkamer waar je jarenlang van kan genieten.
 • Goede financiële afspraken: financiële zekerheid is bij het plaatsen van een nieuwe badkamer een belangrijke factor. Door 1 badkamerspecialist in te schakelen, krijg je van bij het begin een duidelijk zicht op de uiteindelijke prijs van je nieuwe badkamer. Ook bij eventuele tegenvallers tijdens de verschillende werkzaamheden ben je financieel beschermd.

Gratis voorstellen vergelijken? Via onze gratis offerteservice kan je advies en prijzen op maat ontvangen van verschillende badkamer installateurs actief in je buurt. Start je aanvraag hier.

 

Voorbeelden van nieuwe badkamers

Je onderdompelen in mogelijke realisaties is 1 van de leukste aspecten in de zoektocht naar een nieuwe badkamer. Professionele badkamer installateurs tonen je graag hun vorige projecten in hun toonzalen, brochures, websites, … Ook de onderstaande voorbeelden van nieuwe badkamers zorgen vast voor de nodige badkamer inspiratie:

 

INSPIRATIE: moderne nieuwe badkamer onder een schuin dak

nieuwe badkamer kopen

Een nieuwe badkamer onder een schuin dak is uiteraard iets minder vanzelfsprekend. Met de nodige creativiteit en vakkennis tovert een badkamer installateur ook zo’n lagere ruimte echter om in een stijlvol en functioneel geheel. Door zoals op de bovenstaande foto het bad en toilet onder het schuine dak te plaatsen. De keramische betonlook tegels in de regendouche maken het plaatje compleet.

 

INSPIRATIE: nieuwe badkamer met lange inloopdouche en glazen wand

nieuwe badkamer prijs

Een nieuwe inloopdouche is hét pronkstuk in vele nieuwe badkamers. Voor de bovenstaande badkamer koos de eigenaar voor een lange inloopdouche met een wand van veiligheidsglas. Dat is praktischer en comfortabeler dan een standaard douchedeur en je krijgt ook een groter ruimtegevoel. Het lange badkamermeubel onder de wastafels zorgt dan weer voor meer dan voldoende opbergruimte.

 

INSPIRATIE: strakke nieuwe badkamer met betonlook pleisterwerk

nieuwe badkamer betonlook

In de meeste badkamers zie je tegenwoordig keramische tegels als vloer- en wandbekleding, maar er bestaan nog alternatieve materialen voor een exclusievere look. Zoals het betonlook pleisterwerk op de bovenstaande foto. Deze dunne, maar stevige en slijtvaste afwerkingslaag is bovendien naadloos. Dat zorgt voor een hygiënischere nieuwe badkamer zonder veel onderhoud.

 

INSPIRATIE: nieuwe badkamer met luxe ligbad en sfeerverlichting

nieuwe badkamer verlichting

Wie liever languit relaxt na een lange werkdag kiest beter voor een luxe ligbad dan voor een nieuwe douche. In de bovenstaande nieuwe badkamer kan je alvast ontspannen in stijl. Het ligbad is fraai omzoomd met natuursteen en de sfeerverlichting aan de wand en boven de spiegelkast zorgen voor rust en intimiteit. Ook de design wastafels en het fraaie kraanwerk zorgen voor extra luxe en karakter.

 

Offertes voor badkamerrenovatie ontvangen

Kies voor een erkende vakman die gespecialiseerd is in badkamerrenovatie en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Erkende vakmannen