Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Goedkope badkamer renovatie

Wil je je badkamer renoveren, maar heb je een beperkt budget? Dan zijn er tal van manieren waarop je goedkoop je badkamer kan verbouwen zodat deze er weer als nieuw uitziet. Wat zijn de beste tips om goedkoop je badkamer te renoveren? Wat kost zo’n renovatie? Wat zijn belangrijke aandachtspunten? En kan je je goedkope badkamer renovatie zelf uitvoeren of schakel je beter een vakman in? Je leest het hier.

Ga snel naar:
Hoe goedkoop je badkamer renoveren?
Aandachtspunten bij goedkope badkamer renovatie
Zelf renoveren of vakman inschakelen?
Vergelijk vrijblijvend offertes op maat

 

 

Wat kost een goedkope badkamer renovatie gemiddeld?

Gemiddeld kan je een goedkope badkamer renovatie laten uitvoeren voor een prijs tussen € 3.000 à 4.500 (excl. btw). De totale kosten hangen natuurlijk af van je keuzes, de grootte en de staat van je badkamer, … Door slimme keuzes te maken voor je renovatie kan je wel flink wat besparen. We maken een korte vergelijking tussen de prijzen voor verschillende soorten badkamer renovaties:

 • Goedkope badkamer renovatie: hierbij vernieuw je meestal niet de volledige badkamer. Waar mogelijk kan je meubels hergebruiken en voor de vernieuwingen maak je budgetvriendelijke keuzes. De gemiddelde prijs ligt tussen € 3.000 à 4.500 (excl. btw en incl. plaatsing).
 • Standaard badkamer renovatie: bij dit type renovatie kan je je volledige badkamer budgetvriendelijk vernieuwen of bepaalde elementen luxueuzer vernieuwen. De gemiddelde prijzen liggen doorgaans tussen € 7.500 en 12.500 (excl. btw en incl. plaatsing).
 • Luxueuze badkamer renovatie: hieronder vallen renovaties van grote badkamers of badkamers die volledig vernieuwd worden met luxueuze materialen. De prijs voor een luxueuze badkamer renovatie kan oplopen tot boven de € 20.000 (excl. btw en incl. plaatsing).

Benieuwd naar de exacte kostprijs voor jouw badkamer renovatie? Vraag dan zeker offertes aan bij meerdere vakmensen. Zo krijg je een goed beeld van de gangbare prijzen en kan je een doordachte keuze maken. Vergelijk vrijblijvend prijsvoorstellen op maat.

 

Hoe je badkamer goedkoop renoveren?

Hoe kan je nu goedkoop je badkamer verbouwen? Hieronder geven we 5 tips om de kosten voor je badkamer renovatie beperkt te houden:

 

TIP 1 = Vermijd breekwerken waar mogelijk

Een eerste manier om kosten te besparen, is om waar mogelijk te renoveren zonder te breken. Zo kan je bv. je nieuwe vloer gewoon over de bestaande vloer leggen. Dat geldt ook voor je wanden. Ook daar kan je nieuwe panelen/tegels over de huidige plaatsen om kosten te besparen. Waar toch breekwerken nodig zijn, kan je deze eventueel zelf uitvoeren.

 

TIP 2 = Behoud de indeling van je sanitair

Een goede tip om kosten te besparen, is om de indeling van je badkamer grotendeels te behouden. Dat is vooral belangrijk voor de aansluitingen van je sanitair. Als je sanitaire installaties wil verplaatsen, zal je namelijk ook de leidingen moet verleggen. Dat is een vrij ingewikkelde klus waarvoor je best een loodgieter kan inschakelen.

 

TIP 3 = Plaats een spanplafond

Is het plafond van je badkamer aan vernieuwing toe? En wil je dit op een budgetvriendelijke manier vervangen? Dan kan je in de plaats van een volledig nieuw plafond een spanplafond plaatsen. Dat is een doek uit PVC of polyester die een vakspecialist tussen profielen spant en onder je bestaande plafond hangt. Omdat je je bestaande plafond niet moet verwijderen, vermijd je opnieuw breekwerken en ziet je plafond er snel weer strak en nieuw uit.

 

TIP 4 = Vergelijk verschillende materialen

Bij de inrichting van je badkamer is het ook een goed idee om verschillende materialen te vergelijken om zo een budgetvriendelijke optie te vinden. Zo kan je voor de plaatsing van je nieuwe vloer bv. verschillende vloerbekledingen vergelijken. Een vloer uit PVC of keramiek is daarbij vaak de goedkoopste optie. Ook door je wanden, vloer, plafond of meubels te verven kan je je badkamer op een goedkope manier een volledig nieuwe uitstraling geven. Bekijk dus zeker altijd verschillende mogelijkheden.

 

TIP 5 = Kies de juiste badkamermeubels

Tot slot is ook de keuze voor de badkamermeubels nog een belangrijke factor. Daarbij zijn er grote prijsverschillen tussen designer meubels en eerder eenvoudige badkamermeubels. Verder kan je hierop ook besparen door eventueel bestaande badkamermeubels te hergebruiken wanneer die nog in goede staat zijn. Ook tweedehands badkamermeubels kopen is ideaal om goedkoop je badkamer te renoveren.

 

Vergelijk offertes en maak gebruik van premies!

Als je een specialist inschakelt voor de renovatie van je badkamer, is het een goed idee om offertes van meerdere vakmensen aan te vragen. Zo kan je verschillende prijzen, voorstellen, adviezen… vergelijken en kan je vaak nog extra besparen. Bovendien kan je ook aanspraak maken op verschillende premies en financiële voordelen zoals de Mijn VerbouwPremie en het verlaagde btw-tarief.

Meer info? Een specialist kan je verder informeren over de mogelijke premies en financiële voordelen en helpt je met de aanvraag ervan. Vind goedkope badkamer renovatie offertes.

 

badkamer goedkoop renoveren

 

Aandachtspunten bij goedkope badkamer renovatie

Er zijn een aantal zaken waar je best op let bij je goedkope badkamer renovatie. We zetten de belangrijkste aandachtspunten op een rij:

 1. Bespaar niet op alles

  Er zijn verschillende manieren om flink wat kosten te besparen bij je badkamer renovatie. Let er wel op dat je niet op alles bespaart. Zo is het vervangen van oude leidingen bv. iets wat je best tijdig laat doen. Anders kan het zijn dat je je badkamer later nog eens opnieuw moet openbreken, wat extra kosten met zich meebrengt. Bovendien zijn nieuwe leidingen altijd een interessante investering.

 2. Denk ook na over veiligheid en comfort

  Je nieuwe badkamer moet er niet alleen mooi uitzien, maar moet ook praktisch en veilig zijn. Zeker als er kinderen of ouderen de badkamer gebruiken. Daarbij is het bv. een goed idee om te investeren in een inloopdouche zonder drempel of een douche met veiligheidsgrepen. Ook een koele behuizing rond je kranen is ideaal voor comfort en veiligheid.

 3. Kies een onderhoudsvriendelijke badkamer

  Kies ook zeker voor een badkamer die je makkelijk kan onderhouden en schoonmaken. Dat kan bv. door zwevende badkamermeubels of sanitair te plaatsen of door te kiezen voor een onderhoudsvriendelijke wand- of vloerbekleding. Zo bespaar je opnieuw tijd en kosten.

 4. Combineer je badkamer renovatie met andere werken

  Heb je in je badkamer nieuwe verwarming nodig? Of wil je investeren in isolatie? Dan is de renovatie van je badkamer het ideale moment om ook deze werken te laten uitvoeren. Zo kan je het leggen van een nieuwe badkamervloer combineren met vloerverwarming en isolatie. Zo moet je je vloer later niet opnieuw openbreken en bespaar je kosten.

 5. Vraag advies aan een expert

  Tot slot raden we ook aan om voor een betaalbare badkamer renovatie advies te vragen aan een badkamer installateur. Deze kan je adviseren over wat je zeker best vervangt of vernieuwt en op welke vlakken je dan weer perfect kan besparen. Op die manier ben je zeker dat je achteraf niet te maken krijgt met extra kosten en dat je je badkamer op een goedkope manier kan renoveren. Ontvang advies op maat van een badkamerspecialist.

 

 

goedkope badkamer renovatie

 

Zelf je badkamer renoveren of installateur inschakelen?

Een goede manier om extra kosten te besparen, is door de badkamer renovatie (deels) zelf onder handen te nemen. Je volledige badkamer zelf renoveren is echter niet altijd een goed idee. Zo kunnen er problemen opduiken of kan je achteraf te maken krijgen met extra kosten. Daarom laat je bepaalde klussen als sanitaire voorzieningen plaatsen, tegels leggen, een spanplafond plaatsen… beter over aan een ervaren specialist. Zo geniet je alvast van de volgende voordelen:

 • Advies op maat: een vakspecialist luistert naar jouw wensen, houdt rekening met je budget en geeft op basis daarvan advies over hoe je je badkamer goedkoop kan renoveren. Daarbij kijkt deze altijd naar zowel de praktische kant als de uitstraling van je badkamer.
 • Correcte uitvoering: een vakman heeft de nodige kennis en expertise om leidingen, sanitair, badkamermeubels… op een correcte manier te plaatsen. Bovendien kan deze de renovatiewerken ook vrij vlot uitvoeren, waardoor de arbeidskosten beperkt blijven.
 • Financiële zekerheid: als je samenwerkt met een badkamerspecialist om goedkoop je badkamer te laten verbouwen, kom je op voorhand een totaalprijs overeen. Daardoor ben je financieel beschermd wanneer er zich tijdens de werken eventueel problemen zouden voordoen.
 • Premies & financiële voordelen: door een beroep te doen op een vakman kan je tot slot ook genieten van verschillende renovatiepremies. Bovendien betaal je slechts 6% btw op alle arbeids- en materiaalkosten wanneer je woning ouder is dan 10 jaar.

 

CONCLUSIE: offertes van badkamerspecialisten vergelijken loont!

Als je je badkamer goedkoop wil verbouwen, loont het dus om offertes van specialisten te vergelijken. Op die manier kan je vaak nog extra kosten besparen en vind je zeker een geschikte vakman voor de renovatie van jouw badkamer. Bovendien profiteer je van tal van praktische en financiële voordelen wanneer je een badkamerspecialist inschakelt. Vul daarom zeker onderstaand offerteformulier in en ontvang vrijblijvend offertes van 2 à 3 badkamerspecialisten in jouw buurt:

 

 

Offertes voor badkamerrenovatie ontvangen

Kies voor een erkende vakman die gespecialiseerd is in badkamerrenovatie en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Erkende vakmannen