Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Badkamer installateur

Bij de plaatsing van een nieuwe badkamer of een badkamerrenovatie komt heel wat kijken. Je werkt daarom best samen met een professionele badkamer installateur. Deze kan je gepast adviseren en verzekeren van een correcte uitvoering van de werken. Hoe badkamer installateurs te werk gaan en hoe je best offertes vergelijkt ontdek je hier.

Snel naar: werkwijze badkamer installateurhoe offertes vergelijken?installateur zoeken

 

Welke werken wil ik laten uitvoeren?

Vooraleer je offertes van badkamer installateurs begint te vergelijken, is het aangeraden om voor jezelf al enkele knopen door te hakken. Wat wil ik en welke werken wil ik laten uitvoeren? Door hier grondig over na te denken, is het achteraf makkelijker om gericht offertes aan te vragen en een correcte inschatting te maken van de kosten en werken. Enkele vragen die je jezelf kan stellen:

 • Type werken: Gaat het om een nieuwe badkamer of een badkamerrenovatie? Wil ik een volledige of gedeeltelijke badkamerrenovatie (enkel een nieuw badkamermeubel, nieuwe douche, …)? …
 • Stijl: Welke stijl moet de badkamer hebben? Tip: doe inspiratie op door langs te gaan in showrooms, sites van badkamerinstallateurs te bezoeken, …
 • Planning: Wanneer wil ik de werken laten uitvoeren? Wil ik bepaalde werken zelf uitvoeren? …
 • Financieel: Hoeveel budget heb ik ter beschikking? Kom ik in aanmerking voor premies? …
 • Technische zaken: Moet er nieuw badkamersanitair (bad, douche, kranen, …), nieuwe elektriciteit, verlichting, ventilatie, verwarming, … in de badkamer voorzien worden? …
 • Structurele zaken: Moet er een nieuwe vloer, nieuwe wanden of een nieuw plafond geplaatst worden? Moet de indeling van de badkamer anders? …

 

Welke badkamer installateur is geschikt voor mijn project?

Heb je een beeld van wat je wil en welke werken je wil laten uitvoeren? Dan kan je overgaan tot het aanvragen van offertes om zo de geschikte badkamer installateur voor jouw project te vinden. Een goede badkamer installateur zal ook met jou meedenken en je gepast adviseren en bijstaan in je beslissingen.

Hou er ook rekening mee dat alles afhankelijk is van installateur tot installateur. Sommigen bieden totaalpaketten aan. Anderen werken samen met verschillende vakmannen die elk hun specialiteit (elektriciteit, verwarming, …) hebben. Nog anderen doen enkel kleine klussen zoals het plaatsen van het sanitair. 1 Tip om de meest geschikte badkamer installateur voor jouw project te vinden: vergelijken! Zo krijg je een duidelijk beeld van de mogelijkheden. Vergelijk vrijblijvend voorstellen en prijzen op maat.

 

 

Werkwijze badkamer installateur: van offerte tot oplevering

 1. STAP 1: offertes aanvragen 
  Om een badkamer installateur te vinden die volledig voldoet aan jouw wensen en verwachtingen is het belangrijk om te vergelijken. Vraag daarom offertes aan bij verschillende installateurs. TIP: probeer je situatie en wensen al zo duidelijk mogelijk toe te lichten bij de offerteaanvraag. Hoe concreter je aanvraag, hoe beter de vakman weet wat je wil. Zo kan je ook meteen aftoetsen welk installatiebedrijf over de nodige specialisaties beschikt, tijd heeft om de werken uit te voeren wanneer jij wil, …
 2. STAP 2: kennismaking en bespreken project
  De badkamer installateur zal je contacteren en uitnodigen om een afspraak bij jou thuis te maken of een bezoek aan de toonzaal te brengen. De bedoeling is dat hij zo inzicht krijgt in jouw situatie, mogelijkheden en wensen.
 3. STAP 3: ontwerp en offerte
  Na het kennismakingsgesprek gaat de installateur van de badkamer aan de slag. O.b.v. wat jullie besproken hebben maakt hij een eerste offerte (en badkamerontwerp) op. Doorgaans wordt een extra gesprek ingepland om dit voorstel samen te bespreken. Nadien kunnen indien gewenst nog wijzigingen aangebracht worden.
 4. STAP 4: offertes vergelijken en akkoord geven 
  Nu je verschillende ontwerpen en offertes ontvangen hebt, moet je ze goed vergelijken. Hoe je dat best doet, ontdek je verderop in dit artikel. Heb je beslist welk voorstel het best past bij jouw wensen en noden? Neem dan contact op met de installateur en geef hem jouw akkoord.
 5. STAP 5: plaatsing van de badkamer
  Tenslotte komt het installatiebedrijf bij jou langs om van start te gaan met de badkamerwerken. Tussen het akkoord en de plaatsing gaan vaak enkele maanden. TIP: maak op voorhand goede afspraken over de uitvoeringstermijn van de werken.

 

 

Badkamer wel of niet bij de installateur kopen?

Ofwel laat je alles over aan de vakman, ofwel koop je zelf alle onderdelen van je badkamer aan en laat je ze plaatsen door de vakman. Beide opties zijn mogelijk, maar hou er rekening mee dat niet alle badkamer installateurs materiaal willen plaatsen dat je elders gekocht hebt. Niet omdat ze daarmee geld mislopen, maar wel omdat ze zo geen optimale service kunnen bieden:

 • Ze hebben niet altijd de nodige kennis van de door jou aangekochte producten of materialen waardoor ze de werken misschien niet helemaal correct of efficiënt kunnen uitvoeren.
 • Ze kunnen geen garantie geven op de producten of plaatsing. Stel, de glazen douchewand die je kocht, scheurt tijdens de plaatsing… Dan kan de installateur je geen garantie bieden.

 

Wat is de beste keuze?

Door alles, zowel de aankoop als installatie van alle badkameronderdelen, over te laten aan de badkamer installateur verzeker je jezelf van garantie en een goede service en dienst na verkoop. Je mag er ook vanop aan dat een professionele installateur enkel werkt met kwalitatieve materialen en producten waar hij kennis en ervaring in heeft. Is je woning ouder dan 10 jaar? Dan kom je voor bepaalde badkamerwerken zelfs in aanmerking voor een verlaagd btw-tarief van 6%.

Natuurlijk zijn er ook installateurs die wél de door jou aangekochte materialen willen plaatsen. Het is dan wel sterk aangeraden om op voorhand goede afspraken te maken.

De beste manier om de juiste keuze te maken is door meerder badkamer installatiebedrijven te contacteren en hun voorstellen en prijzen te vergelijken. Dat kan je doen via de offertepagina.

 

badkamer installateur

 

Hoe offertes vergelijken?

We zeiden het al, om de meest geschikte installateur voor jouw badkamer te vinden, is het aangeraden om meerdere installateurs te vergelijken. Hou bij je vergelijking zeker rekening met volgende zaken:

 

1. Esthetische aspecten

Badkamers zijn er in allerlei stijlen en vormen. Om je een duidelijk beeld te geven van de mogelijkheden vergelijk je best verschillende varianten. Wil je de badkamerwanden laten afwerken met tegels? Vraag dan bijvoorbeeld offertes aan voor zowel een afwerking met keramische tegels als tegels in natuursteen. Zo kan je beter vergelijken en makkelijker een keuze maken.

TIP: vergelijk geen appelen met peren. Ga daarom goed na op welke offerte welke materialen, afwerkingen, modellen, … voorgesteld worden. Misschien stelt de ene installateur een ander materiaal voor de afwerking van de vloer, wanden, plafond, het badkamermeubel, … voor dan de andere.

 

2. Technische aspecten

Hou bij het vergelijken van offertes ook rekening met de technische aspecten. Ga bijvoorbeeld goed na welke voorstellen de verschillende installateurs doen op vlak van ventilatie, verwarming, leidingwerk, verlichting, … Hou daarbij ook rekening met de kwaliteit. Bepaalde ventilatiesystemen bijvoorbeeld zullen duurder zijn en grotere installatiewerken vragen, maar wel efficiënter werken en minder verbruiken.

 

3. Prijs

De prijs is een belangrijke vergelijksingsfactor, maar staar je er niet blind op. Hou ook rekening met de voorgestelde materialen, technieken, … en hun invloed op de prijs. Merk je bij het vergelijken grote verschillen (bvb. bij de ene installateur is het kraanwerk veel duurder dan bij de andere)? Durf dan om meer uitleg vragen!

Let ook op dat je bij het vergelijken van prijzen geen appelen met peren vergelijkt. Ga daarom goed na wat in de prijs inbegrepen zit en wat extra aangerekend kan worden. TIP: vraag de badkamer installateurs om een gedetailleerde offerte waarbij de verschillende onderdelen apart geprijsd staan. Dat kan je makkelijker vergelijken dan een totaalprijs. Vergelijk hier vrijblijvend voorstellen en prijzen.

 

TIP: maak duidelijke afspraken

Een vlotte en aangename samenwerking kan enkel als je duidelijke afspraken maakt. Bespreek daarom op voorhand met de installateur wanneer de plaatsing zal gebeuren en hoe de verschillende badkamerwerken elkaar zullen opvolgen. Ga na welke voorbereidende werken je eventueel zelf moet doen (vb. bestaande badkamer leegmaken, badkamer toegankelijk maken, …), maak nogmaals duidelijke afspraken over de kosten, …

 

Badkamer installateur zoeken in jouw regio

Ben je op zoek naar een installateur van badkamers die actief is in jouw regio? Solvari brengt je in contact met gespecialiseerde badkamerinstallateurs uit heel België. Vergelijk hun voorstellen en prijzen op maat van jouw project volledig vrijblijvend via onderstaand offerteformulier.

 

Offertes voor badkamerrenovatie ontvangen

Kies voor een erkende vakman die gespecialiseerd is in badkamerrenovatie en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Erkende vakmannen