Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Badkamerrenovatie

Wil je graag een badkamerrenovatie uitvoeren? Dan is het fijn om te weten waar je op moet letten en wat de belangrijkste aandachtspunten zijn. Ook wil je natuurlijk op voorhand alvast weten wat de gemiddelde kosten zijn. In dit artikel zetten we alles voor je op een rijtje!

Ga snel naar:
Hoe pak je een volledige badkamerrenovatie aan?
Aandachtspunten bij badkamerrenovatie
Voordelen badkamer installateur
Vraag vrijblijvend je offertes aan

 

 

Wat zijn de gemiddelde kosten voor een badkamerrenovatie?

Een badkamerrenovatie is natuurlijk een groot project in je woning. De gemiddelde prijs van een badkamerrenovatie ligt tussen € 3.500 à 25.000 (excl. btw, incl. plaatsing). De exacte kosten hangen sterk af van een aantal factoren:

 • Oppervlakte van je badkamer: hoe groter je badkamer is, hoe meer materiaal je nodig hebt. En meer materiaal betekent een hogere prijs voor je badkamerrenovatie.
 • Gewenste niveau van luxe: ga je voor een grote inloopdouche en luxe ligbad? Of ben je tevreden met een simpele badkamer zonder bad? Het luxeniveau heeft een grote invloed op de uiteindelijke prijs van je badkamerrenovatie.
 • Keuze in materiaalgebruik: er zijn vele opties mogelijk voor de materialen in je badkamer. Kies je voor keramische tegels of betonlook pleisterwerk? Ga je voor een badkamermeubel in massief hout of uit MDF? Deze keuzes hebben een grote invloed op de prijs van je badkamerrenovatie. 

Benieuwd naar een precieze prijs voor jouw badkamerrenovatie? Vraag dan gratis en vrijblijvend prijsvoorstellen aan bij meerdere badkamerspecialisten actief in je buurt. Start je aanvraag hier.

badkamerrenovatie

 

Hoe pak je een volledige badkamerrenovatie aan?

Er komt veel kijken bij een volledige badkamerrenovatie. Het is daarom belangrijk om jezelf goed voor te bereiden voor je van start gaat. Volg deze stappen om er zeker van te zijn dat je niks vergeet:

 

STAP 1: breng je wensen in kaart en bepaal je budget

Wat zou je het liefst willen veranderen aan je badkamer? En sluit dat aan bij het budget dat je voor ogen hebt? Het is slim om bij jezelf na te gaan wat voor jou de belangrijkste wensen zijn voor je nieuwe badkamer. Wil je een ligbad of volstaat enkel een nieuwe douche? Wil je 1 of 2 wasbakken? En hoe ziet de ideale indeling van de badkamer eruit?

TIP: is je woning minstens 10 jaar oud? Dan betaal je bij het inschakelen van een vakman slechts 6% btw in plaats van 21%. Dit geldt voor zowel de materiaal- als de arbeidskosten. Kom vrijblijvend in contact met vakmannen actief in jouw buurt en vraag meerdere offertes aan. Start jouw aanvraag hier.

 

STAP 2: maak een keuze in de aanpak van je project

Wil je zelf gaan klussen of schakel je beter een vakman in? Wanneer je zelf gaat klussen bespaar je natuurlijk op kosten. Onderschat de werkzaamheden echter niet. Wanneer je leidingen bijvoorbeeld onjuist monteert kan dit achteraf nog flink oplopen in reparatiekosten. Daarnaast bespaar je het liefst ook geen kosten op het zetten van tegels. Het zou vervelend zijn als je jarenlang aankijkt tegen scheve tegels!

 

STAP 3: vergelijk meerdere offertes

Wanneer je via de offertepagina offertes aanvraagt, kom je in contact met vakmannen actief in jouw buurt. We geven je de mogelijkheid om meerdere offertes aan te vragen zodat je deze gemakkelijk kan vergelijken en een geschikte keuze kan maken. Neem daarom ook de tijd om de offertes goed te vergelijken.

 

STAP 4: maak duidelijke afspraken

Zorg dat je in het contact met de gekozen vakman duidelijke afspraken maakt. Wanneer verwacht de vakman bepaalde klussen af te hebben? Wat kan je eventueel zelf doen, bv. afbraakwerken? Wanneer je alles goed met elkaar bespreekt en duidelijke afspraken maakt, voorkom je problemen tijdens je badkamerrenovatie. Daarnaast weet je door de goede afspraken precies waar je wel/niet aan toe bent!

 

STAP 5: start met de uitvoering

Het is zover! Tijd om aan de slag te gaan met het uitvoeren van je badkamerrenovatie. Om dit zo soepel mogelijk te laten verlopen, laat je de hele renovatie het liefst uitvoeren door 1 vakman. Zo kan deze badkamer installateur al de werken snel en zorgeloos coördineren en uitvoeren. Daarnaast ben je financieel beschermd tegen eventuele tegenvallers en voorkom je onderlinge discussies tussen vakmannen over verschillende uitgevoerde werken.

 

Vergelijken loont: vraag meerdere offertes aan

De uitvoering van een badkamerrenovatie kan van vakman tot vakman verschillen. Niet elke vakman zal bijvoorbeeld dezelfde materialen zoals vloer- en wandbekleding, inloopdouches, badkamermeubels, … aanbieden. Het is daarom verstandig om meerdere voorstellen op te vragen bij verschillende badkamerspecialisten. Zo kan je gemakkelijk offertes met elkaar vergelijken om de juiste keuze te maken. Start jouw aanvraag hier.

 

Belangrijke aandachtspunten

Om de juiste keuzes te maken bij jouw badkamerrenovatie hou je het best rekening met een aantal belangrijke aandachtspunten:

 • Goede ventilatie: met goede ventilatie voorkom je vochtplekken en schimmels in je badkamer. Wanneer er geen (of onvoldoende) ventilatie is, kan het condensatievocht namelijk niet ontsnappen. Een badkamerspecialist kan je informeren over een ventilatiesysteem op maat.
 • Oude leidingen vervangen: wil je kosten besparen? Dan doe je dit het liefst niet op het vervangen van oude leidingen. Je kan namelijk jarenlang profiteren van nieuwe leidingen. Wanneer je oude leidingen laat zitten, loop je het risico dat je nieuwe badkamer later nog eens (onnodig) opengebroken moet worden.
 • Voldoende opbergruimte: heb je al nagedacht over voldoende opbergruimte in je nieuwe badkamer? Het zou zonde zijn als je niet al je benodigde spullen netjes kan opbergen. Kijk daarom kritisch naar de opbergruimte die je nodig hebt. Kom je ruimte tekort? Een badkamerspecialist kan je met meedenken over praktische oplossingen.
 • Veiligheid en comfort: wil je alvast rekening houden met je oude dag? Of heb je kleine kinderen? Zorg dan voor voldoende veiligheid en comfort in je nieuwe badkamer. Je kan bijvoorbeeld denken aan het bevestigen van veiligheidsgrepen en een inloopdouche zonder drempel. Of kies voor een koele behuizing rond je kranen zodat je kinderen zich niet verbranden.
 • Onderhoudsvriendelijkheid: is je nieuwe badkamer onderhoudsvriendelijk en dus makkelijk schoon te maken? Ook dit is een belangrijk aandachtspunt waar je best rekening mee houdt. Door je nieuwe badkamer onderhoudsvriendelijk te maken, voorkom je gedoe tijdens de schoonmaakbeurten. Denk bijvoorbeeld aan een zwevend toilet of badkamermeubel.
 • Warmte & verlichting: wat voor verwarming wil je in je badkamer? Ga je bijvoorbeeld voor vloerverwarming of is een radiator voldoende? En heb je al een idee hoe je je nieuwe badkamer wil verlichten? Een badkamerspecialist kan je adviseren over de beste keuze voor jouw badkamer.

TIP: vind je het lastig om keuzes te maken? Wil je graag hulp bij het ontwerpen van een nieuwe badkamer? Schakel dan een badkamerspecialist in. Hij kan je namelijk informeren en adviseren over de belangrijkste aandachtspunten bij je badkamerrenovatie. Vraag gratis voorstellen aan bij specialisten actief in je buurt.

 

badkamerrenovatie voorbeeld

 

Waarom samenwerken met een badkamerspecialist?

Kan je zelf je badkamerrenovatie uitvoeren of doe je toch best een beroep op een professionele badkamer installateur? Met een vakman geniet je van veel voordelen:

 • Advies op maat: met een badkamerspecialist ontvang je advies dat past bij jouw situatie. De specialist houdt rekening met jouw wensen en helpt je met het realiseren van je ideale badkamer, zowel op esthetisch als functioneel vlak.
 • Correcte & vlotte uitvoering: een vakman plaatst jouw nieuwe badkamer volgens de regels van de kunst. Door zijn ervaring gaat de badkamerrenovatie ook vlot vooruit. Zo blijven de arbeidskosten voor je project binnen de perken.
 • 1 aanspreekpunt: wanneer je samenwerkt met 1 specialist moet je geen rekening houden met de verschillende agenda’s van meerdere vakmannen. Daarnaast kan je met al je vragen of problemen terecht bij 1 vast aanspreekpunt.
 • Financiële zekerheid: met 1 badkamerspecialist heb je vanaf het begin duidelijk zicht op de totale prijs van de badkamerrenovatie. Je bent dan financieel beschermd tegen eventuele tegenvallers tijdens de werkzaamheden in je badkamer.
 • Verlaagd btw-tarief: is je woning tenminste 10 jaar oud? Dan geniet je van het verlaagde btw-tarief van 6% in plaats van 21% op zowel de arbeids- als materiaalkosten voor je badkamerrenovatie.

BELANGRIJK: vraag gratis en vrijblijvend meerdere offertes aan bij vakmannen actief in jouw buurt. Zo ontvang je advies op maat en kan je gericht offertes met elkaar vergelijken. Start jouw aanvraag hier.

 

 

Offertes voor badkamerrenovatie ontvangen

Kies voor een erkende vakman die gespecialiseerd is in badkamerrenovatie en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Erkende vakmannen