Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Badkamerverwarming: opties & prijzen

In de winter kan je badkamer behoorlijk koud aanvoelen. Investeer daarom in badkamerverwarming. Zo heb je nooit meer koude voeten en verbetert je wooncomfort aanzienlijk. Ontdek hier meer over de verschillende types badkamerverwarming, de prijzen en de aandachtspunten bij je keuze.

Ga snel naar:
Hoeveel kost badkamerverwarming?
Zelf badkamerverwarming plaatsen of niet?
Waarop letten bij het kopen van badkamerverwarming?
Ontvang gratis en vrijblijvend offertes op maat

 

 

Hoe kan ik het best mijn badkamer verwarmen?

Er zijn verschillende manieren om je badkamer te verwarmen. Je kan deze opsplitsen in verschillende categorieën, waaronder hoofd- of bijverwarming. Hieronder maken we het onderscheid tussen elektrische badkamerverwarming en verwarmingselementen die je op je (bestaande) CV-installatie aansluit:

 

OPTIE 1: elektrische badkamerverwarming

badkamer verwarming elektrisch

Op zoek naar een eenvoudige oplossing om je badkamer tijdens de koudste maanden bij te warmen? Dan zijn elektrische elementen een prima oplossing voor je. De meest voorkomende soorten zijn:

 

 • Infraroodpanelen: deze bestaan in wand- en plafondmodellen, maar je kan ze ook als spiegel verkrijgen. Ze warmen binnen enkele minuten op en je kan ze in bepaalde gevallen instellen met een timer. Zo stap je nooit nog een te koude badkamer binnen.
 • (Handdoek)radiator: zo’n verwarmingselement monteer je makkelijk horizontaal of verticaal aan de muur. Niet alleen verwarmt deze de ruimte lokaal bij, maar het houdt ook je handdoeken heerlijk warm. Ideaal wanneer je net uit de douche of het bad stapt.
 • Mobiele verwarmingselementen: mobiele verwarmingselementen zijn uiterst geschikt om ruimtes lokaal bij te warmen. En heb je de verwarming niet meer nodig? Dan berg je deze op voor de volgende keer. Zo verlies je geen ruimte.
 • Vloerverwarming: geen zin in zichtbare verwarmingselementen aan het plafond, aan de wand of op de vloer? Dan is elektrische vloerverwarming of infrarood vloerverwarming een prima alternatief. Let wel, een vakspecialist plaatst deze matten onder de badkamervloer. Deze optie is dus vooral geschikt als je je badkamer volledig renoveert.
 • Lucht-lucht warmtepomp: als laatste bespreken we ook de elektrische lucht-lucht warmtepomp. Deze bestaat uit een buitenunit die de warmte aan de buitenlucht onttrekt om je badkamer te verwarmen, maar kan je ook gebruiken als actieve koeling. Let wel, om hier optimaal van te genieten, is een goede woningisolatie vereist.

TIP: dit zijn prima alternatieven voor wie niet graag telkens weer de centrale verwarming inschakelt. Stel je verwarmingselement in en geniet op vaste tijdstippen van een warme badkamer. Benieuwd naar deze eenvoudig te installeren modellen? Bekijk het aanbod in de webshop.

 

OPTIE 2: badkamerverwarming aangesloten op CV-installatie

Energiezuinige badkamer verwarming

Een grootschalige badkamerrenovatie gepland? Of wil je je badkamer inrichten in je nieuwbouwwoning? Dan zoek je misschien badkamerverwarming om aan te sluiten op je centrale verwarmingsinstallatie. In deze scenario’s gaat de voorkeur meer en meer uit naar lage temperatuurverwarming. Welke elementen zijn hier geschikt? Een overzicht:

 

 • Vloerverwarming: op zoek naar energiezuinige badkamerverwarming? Dan is vloerverwarming met buizen aangesloten op je cv-ketel of warmtepomp erg geschikt. Dit is vooral een goede optie bij een grootschalige renovatie omdat je je vloer moet openbreken.
 • Wandverwarming: wist je dat je die cv-buizen ook in de muur kan verwerken? Dan spreken we over wandverwarming. Doordat ze over een groot oppervlak verspreid zijn, is dit een zeer zuinige manier om de kamer te verwarmen. Maar ook hier is dit alleen geschikt bij grote renovatieprojecten.
 • Lage temperatuur (LT) verwarmingselementen: verwarm je je cv-water met een zonneboiler of warmtepomp? Dan moeten je radiatoren, convectoren, handdoekverwarmers, … aangepast zijn aan de lagere aanvoertemperatuur van je warmtebron (tussen 35°C en 55 °C). Pas dan geniet je van een gelijkmatige warmteafgifte en een hoog rendement.

TIP: alle bovenstaande elementen zijn erg geschikt om als hoofdverwarming in te zetten. Zeker in goed geïsoleerde woningen doet verwarming op lage temperatuur goed dienst. Weet dat je deze altijd kan combineren met elektrische badkamerverwarming. Wens je meer informatie? Een ervaren installateur adviseert je graag. Start hier je aanvraag.

 

Welk type badkamerverwarming is voor mij het meest geschikt?

Sta je op het punt om badkamerverwarming uit te kiezen? Sta dan vooral stil bij de volgende vragen: hoe groot is je badkamer? Ben je op zoek naar een permanente oplossing? En gaat het om bij- of hoofdverwarming? Pas dan kan je de beste verwarmingselementen uitkiezen voor jouw badkamer.

Hulp nodig bij je keuze? Een expert informeert je graag over de verschillende mogelijkheden voor jouw badkamer. Start hier je contactaanvraag.

 

Hoeveel kost badkamerverwarming?

De prijs voor badkamerverwarming hangt vooral samen met het type. Daarnaast speelt ook de omvang van de klus mee in de prijszetting. Benieuwd? Wij zetten het even voor je op een rij:

VerwarmingsbronType badkamerverwarmingPrijs
Elektriciteit(Handdoek)radiatorengem. € 150 à 2.500 per stuk (incl. btw)
Mobiele verwarmingvanaf € 50 per stuk (incl. btw)
Infraroodpanelenvanaf € 100 per stuk (incl. btw)
Vloerverwarminggem. € 50 à 75 per m² (excl. btw, incl. plaatsing)
Lucht-lucht warmtepompgem. € 4.000 à 7.000 (excl. btw, incl. plaatsing)
CV-installatieLT-radiatorengem. € 75 à 500 per stuk (incl. btw, excl. plaatsing)
LT-convectorengem. € 50 à 75 per m² (excl. btw, incl. plaatsing)
Vloerverwarminggem. € 45 à 50 per m² (excl. btw, incl. plaatsing)
Wandverwarminggem. € 100 per m² (excl. btw, incl. plaatsing)
Compleet nieuwe cv-installatie (ketel + verwarmingselementen)gem. € 7.500 à 23.000 en meer (incl. btw, incl. plaatsing)

BELANGRIJK: dit zijn richtprijzen en variëren ook naargelang de expert. Wil je graag een precieze prijsindicatie voor jouw badkamerverwarming? Neem dan contact op met een verwarmingsexpert.

 

Zelf badkamerverwarming plaatsen of niet?

Kan je zelf je badkamerverwarming plaatsen? Of niet? Ontdek hieronder of je beter wel of niet de handen uit de mouwen steekt:

 

OPTIE 1: badkamerverwarming zelf plaatsen

Plug-en-play systemen zoals een wandradiator voor handdoeken of een infraroodpaneel kan je eenvoudig zelf plaatsen. Op voorwaarde dat je over de nodige basiskennis beschikt en de nodige voorzichtigheid aan de dag legt tijdens de montage.

Kies je echter voor vloer- of wandverwarming aangesloten op je cv-installatie? Dan raden we af om zelf te klussen. Niet alleen bestaan er verschillende soorten vloerverwarming, je moet ook alles netjes aansluiten en afwerken voor een optimaal eindresultaat.

Badkamerverwarming kopen? Check ons aanbod in de webshop!

 

OPTIE 2: een badkamer-expert inschakelen

Waarom zou je nu vertrouwen op een expert bij het plaatsen van je badkamerverwarming? We sommen het hieronder voor je op:

 

 • Advies op maat: hoe groot is je badkamer? Waarmee verwarm je nu? Heb je andere toekomstplannen? En gaat het om hoofd- of bijverwarming? Een expert bespreekt met jou graag de opties en bekijkt de mogelijkheden in huis.
 • Kwalitatieve materialen: een professional weet precies welke merken hun beloftes nakomen en welke dat niet doen. Daarom werken ze alleen maar met de meest kwalitatieve materialen. Bovendien beschikken ze ook over het juiste gereedschap om je elementen te plaatsen.
 • Volledig project: onze vakmensen plaatsen niet alleen je badkamerverwarming, maar staan ook in voor de aansluiting van een complete cv-installatie. Is elektrisch verwarmen toch niets voor jou? En wil je graag lagetemperatuurverwarming voor je ganse woning? Dan helpt een expert je graag verder.
 • Snelle plaatsing: op zoek naar een snelle en professionele afhandeling van je project? Dan zit je goed bij een expert. Zij zorgen bovendien ook voor een nette afwerking van het geheel. Zo geniet je in een handomdraai van een heerlijk warme badkamer.
 • Onderhoud en service: ondervind je problemen of een defect aan je installatie? Of is het tijd voor een grondig onderhoud? Dan kan je zeker terecht bij je verwarmingsexpert.

Verschillende verwarmingsexperts vergelijken? Dat kan! Ontmoet diverse installateurs actief in je regio, bespreek samen je project en ontvang vervolgens meerdere offertes voor badkamerverwarming op maat. Start hier je offerteaanvraag.

 

Badkamerverwarming

 

Waarop letten bij het kopen van badkamerverwarming?

Hoe kies je nu de beste badkamerverwarming voor jouw woning? De onderstaande factoren helpen je alvast goed op weg:

 

 • Type badkamerrenovatie: geen zin in grote verbouwingen met veel stofvorming en breekwerken? Dan is een elektrisch plug-and-play element de beste oplossing. Het enige wat je nodig hebt, is beschikbare ruimte aan de muur of het plafond en een stopcontact.
 • Hoofd- of bijverwarming: ben je op zoek naar een manier om je badkamer tijdens de koudste maanden vlug bij te verwarmen? Of wil je meteen overschakelen op energiezuinige hoofdverwarming? Dit bepaalt sterk het type badkamerverwarming.
 • Soort verwarmingsbron: verwarm je nog op gas of eerder op elektriciteit? Beschik je al over zonnepanelen of niet? Deze vragen bepalen uiteindelijk de beste oplossing voor je woning. Dankzij zonnepanelen wordt verwarmen op elektriciteit ook financieel aantrekkelijker.
 • Isolatiegraad woning: is je woning niet goed geïsoleerd? Dan zal je weinig verschil voelen met lagetemperatuur verwarming en zal je je elektrische badkamerverwarming erg hoog moeten instellen voor je een aangename temperatuur haalt.
 • Vermogen verwarmingselement: het vermogen van je elektrisch element moet aangepast zijn aan de grootte van de badkamer. Reken gemiddeld op zo’n 50 à 100 Watt per m² voor een goed geïsoleerde badkamer. En ook om het vermogen van een radiator te bepalen, zijn er berekeningen nodig.
 • Locatie verwarmingselement: de ideale locatie van je badkamerverwarming bepaal je voornamelijk op basis van het type verwarmingselement. Heb je wel wat vrije muurruimte in je badkamer? Dan kan wandverwarming perfect. Is dit niet het geval? Waarom dan geen plafond- of spiegelelement kiezen?

 

Badkamerverwarming op maat? Vertrouw op een expert!

Alle bovenstaande vragen hangen nauw met elkaar samen en zijn van belang bij het bepalen van een geschikt verwarmingselement voor jouw badkamer. Het gaat dus niet alleen om het design van je verwarmingselement, maar ook de efficiëntie en het vermogen spelen een belangrijke rol. Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw badkamer? Neem dan contact op met een expert actief in je regio. Die helpt je graag op weg!

Hoe contact opnemen? Vul daarvoor eenvoudigweg het onderstaande formulier in: