Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Badkamer vernieuwen

Zoek je naar manieren om je badkamer te renoveren? Dan zit je hier goed! Je kan je badkamer volledig of deels vernieuwen. In dit artikel zetten we de belangrijkste werkzaamheden op een rij. Je ontdekt ook de gemiddelde kosten en aandachtspunten om je badkamer te vernieuwen.

 

Wat omvat je badkamer vernieuwen?

1. Sanitair vernieuwen

2. Badkamertegels vernieuwen

3. Vloer badkamer vernieuwen

4. Plafond in badkamer vernieuwen

5. Andere kleine klusjes in de badkamer

Specialist voor jouw badkamervernieuwing nodig? Ontvang gratis offertes en professioneel advies op maat van jouw project. Vul het aanvraagformulier in en wij brengen je in contact met 2 à 3 experts actief in je regio. Start hier je aanvraag.

 

1. Sanitair vernieuwen

wc vernieuwen

Verouderd sanitair kan beginnen te scheuren. Dit doet het uitzicht van je badkamer teniet en kan voor lekkages zorgen. Voor nieuw sanitair heb je de volgende mogelijkheden:

 • Douche vernieuwen: kies je voor een inloopdouche of voor een douchecabine? In het laatste geval is het slim om te kiezen voor een douchebak die even groot is als de voorgaande. Zo vermijd je al te grote ingrepen. Is de bak in de badkamervloer ingebouwd? Dan is dit moeilijker te vervangen.
 • Bad vernieuwen: wist je dat het mogelijk is om in je bestaande badkuip een nieuwe te plaatsen? Zeker wanneer je overbodige breekwerken wil vermijden. Maar meestal kiest een vakman ervoor om een volledig nieuwe badkuip te plaatsen op de plaats van de huidige kuip.
 • Toilet vernieuwen: beschikte je al over een staand toilet? Dan kan je je wc vernieuwen door een gelijkaardig model te plaatsen. Wil je echter een hangtoilet? Dan moet een loodgieter de leidingen aanpassen, wat al meer werk met zich meebrengt.
 • Lavabo/badkamermeubel vernieuwen: ook jouw lavabo kan aan vervanging toe zijn. Waarom dan niet meteen je volledige badkamermeubel aanpassen? Wil je een te hoog prijskaartje vermijden? Kies dan voor een meubel met dezelfde afmetingen als je huidige kast.

  • Wat is de beste keuze?
  Dat hangt volledig af van jouw situatie en wensen. In bepaalde gevallen wil je misschien zowel je toilet vernieuwen als je ligbad, terwijl een ander gezin de voorkeur kan geven aan een inloopdouche in plaats van de huidige badkuip.


 • Wat kost sanitair vervangen?

  De prijs voor het vernieuwen van je sanitair hangt sterk samen met wat er vervangen moet worden, de materialen en de moeilijkheidsgraad van de werken. Een overzicht:

  • Nieuwe douche: € 400 à 2.000 (excl. btw, incl. plaatsing)
  • Nieuw ligbad: € 850 à 2.800 (excl. btw, incl. plaatsing)
  • Nieuw toilet: € 300 à 1.000 (excl. btw, incl. plaatsing)
  • Nieuw badkamermeubel: € 1.000 à 2.000 (excl. btw & plaatsing)
  • Nieuwe wastafel: € 400 à 1.000 (excl. btw, incl. plaatsing)

  LET OP: dit zijn richtprijzen. Wil je graag een offerte op maat van jouw klus? Kom dan in contact met 2 à 3 professionals actief in je regio via ons aanvraagformulier. • Kan ik hiervoor terecht bij een badkamerspecialist?

  Een badkamer expert is de geschikte vakman voor deze klus. Hij biedt advies op maat van jouw situatie. Samen met jou bespreekt hij wat kan en waarvoor je meer sloopwerkzaamheden in acht zal moeten nemen. Zo ben je zeker dat het eindresultaat beantwoordt aan al jouw voorkeuren.

  Expert nodig? Dat kan! Kom gratis in contact met verschillende professionals actief in je regio.

 


2. Badkamertegels vernieuwen

badkamer vernieuwen prijs

Zijn de naden van je badkamertegels zodanig verkleurd dat je ze niet meer proper krijgt? Of wil je je badkamer een moderne look geven? De verschillende opties op een rij:

 • Badkamertegels herbezetten: wil je graag nieuwe tegels plaatsen, maar kapwerken vermijden? Dan kan je je huidige betegeling laten herbezetten met speciaal daarvoor ontworpen plamuur. Hierdoor hecht je nieuwe betegeling perfect vast op de bestaande ondergrond.
 • Tegels schilderen: wist je dat je ook jouw badkamertegels kan schilderen? Een likje verf kan wonderen doen voor de uitstraling van je badkamer. Belangrijk hierbij is dat je de juiste, waterbestendige verf kiest en je volledige badkamer netjes afplakt zodat je achteraf geen verfspatten moet afschuren.
 • Voorzetwand plaatsen: zie je het geknoei met plamuursel niet zitten? Dan kan je een waterbestendige gyprocwand in een metalstud frame plaatsen. Deze werk je vervolgens af met wandbekleding naar keuze. Bovendien is dit een slimme keuze wanneer je je badkamer bijkomend wil isoleren.
 • Wandpanelen installeren: wandpanelen zijn een kant-en-klare oplossing. Je hebt ze in verschillende afwerkingen, zoals hout- of betonlook. Deze plaats je over de bestaande tegels heen. Het grote voordeel? Door hun afmetingen (plafondhoog & 1,20 m breed) heb je weinig voegen die je moet schoonmaken.
 • Nieuwe tegels plaatsen: storen sloopwerken en stofvorming je niet? Dan kan je je oude badkamertegels afkappen met een beitel, de ondergrond opnieuw egaliseren en nieuwe tegels bevestigen.

  • Welk soort renovatie kies ik het best?
  Hoeveel werk ben je bereid te investeren in je badkamer vernieuwing? Want het schilderen van badkamertegels lijkt misschien een makkelijke oplossing, maar het vergt flink wat voorbereiding en vakkennis om een mooi eindresultaat te bekomen. Bedenk dus op voorhand goed hoe je badkamer eruit moet komen te zien en wat je budget is. Pas dan kan je de beste keuze maken voor jouw situatie. Bij twijfel raden we je aan om het werk aan een badkamer installateur over te laten.


 • Wat kost het vernieuwen van mijn tegels?

  De prijs voor het vernieuwen van de tegels in je badkamer hangt af van de aard van de werken, de totale oppervlakte en het type afwerking. Bepaalde materialen zijn nu eenmaal duurder dan andere. Doorgaans mag je rekenen op € 10 à 55 per m² (excl. btw, incl. plaatsing).

  LET OP: dit is een richtprijs. Omdat de mogelijkheden zo divers zijn, doe je er goed aan om contact op te nemen met een ervaren vakman. Na een gesprek bezorgt hij je een offerte op maat van jouw project. Zo kan je alvast de totaalprijs van je project beter inschatten. Vul hiervoor het aanvraagformulier in. • Kan ik hiervoor terecht bij een badkamerspecialist?

  Zeker, de omvang van de renovatie doet er in principe niet toe: een vakman staat je met plezier bij. Niet alleen kan je bij hem terecht voor een professionele uitvoering van de klus, hij bekijkt daarnaast ook wat wel en niet mogelijk is en zoekt samen met jou naar de meest geschikte oplossing. Zo heb jij een badkamer naar wens binnen het vooropgestelde budget!

  Vakman inschakelen? Dat kan! Via ons formulier kom je in contact met 2 à 3 experts uit jouw regio.

 


3. Vloer badkamer vernieuwen

badkamer vloer vernieuwen

Moet je badkamer vloer dringend een make-over krijgen? Liggen er planken los of vertoont de vloer veel sporen van slijtage? Dan heb je doorgaans de keuze uit 2 mogelijkheden:

  • Badkamer vloer op bestaande vloer: heb je voldoende opbouwhoogte? Dan kan je een nieuwe vloer plaatsen bovenop de bestaande tegels. Wil je voorkomen dat je knellende deuren moet laten inkorten? Kies dan voor een dunne vloerbedekking zoals een gietvloer of keramische tegels.
  • Bestaande vloer uitbreken & renoveren: is je huidige vloer sterk verouderd? Vertoont deze barsten en oneffenheden? Dan breek je in dit geval de vloer beter volledig uit. Vervolgens giet een vakman een nieuwe laag chape. Pas wanneer deze goed droog is, kan je de uitgeharde chape laten afwerken met een waterbestendige vloerbedekking naar keuze.

  • Welk soort vloer kies ik het best?

  In principe zijn er talloze mogelijkheden. Denk maar aan keramische tegels, laminaat, parket, kurk, gietvloeren, … Welk materiaal je uiteindelijk kiest, hangt samen met je budget en natuurlijk ook je persoonlijke smaak. Onze gouden tip? Bekijk eerst je budget en pas daarna het materiaal. Zo kom je zeker niet voor onaangename verrassingen te staan. • Wat kost het vervangen van mijn badkamer vloer?

  De prijs voor het plaatsen van een nieuwe vloerbedekking hangt af van enkele factoren: of er voorbereidend werk nodig is, welk soort vloer je kiest, de totale oppervlakte, het aantal werkuren, … De prijzen starten vanaf € 10 à 25 per m² (excl. btw, incl. plaatsing).

  LET OP: dit zijn richtprijzen. Ontvang je graag gratis offertes op maat? Vul ons contactformulier in. • Kan ik hiervoor terecht bij een badkamerspecialist?

  Om je badkamer vloer te vernieuwen, doe je het best een beroep op een ervaren badkamerspecialist. Hij is op de hoogte van alle aandachtspunten en weet zo je badkamer vloer naar wens te renoveren.

  Badkamerspecialist inschakelen? Ontvang advies op maat via ons gratis aanvraagformulier.

 


4. Plafond in badkamer vernieuwen

vernieuwen badkamer

Door opeenhoping van vocht en vuil kan het plafond in je badkamer verkleuren. Wil je deze slijtage graag uitwissen? Kies dan voor een verlaagd plafond met waterafstotende gyproc of een spanplafond. Hou daarbij rekening met deze aandachtspunten:

 • Isolatie: in een vals plafond kan je makkelijk extra isolatie wegwerken. Ideaal wanneer je contactgeluid wil dempen en het comfort in je badkamer wil verhogen. De meest geschikte materialen hiervoor zijn minerale wollen als rotswol en glaswol.
 • Ventilatie: een badkamer is een broedplaats voor bacteriën en schimmelvorming. Voorkom dit en investeer in kwalitatieve ventilatiemogelijkheden. Wil je dure werkzaamheden vermijden? Kies dan voor een eenvoudige badkamerventilator en niet voor een volwaardig ventilatiesysteem.
 • Verlichting: denk na over waar je de verlichting in je badkamer wil steken. Bij een spanplafond moet je de uitsparingen op voorhand al goed inplannen. Sowieso kan je je bedrading, leidingen, … mooi wegwerken met een verlaagd plafond.

  • Welk type plafond kies ik best?
  Een verlaagd plafond is de ideale oplossing voor wie z’n badkamer wil vernieuwen zonder slopen. Zowel een spanplafond als een vals plafond in gyproc zijn goede oplossingen en delen dezelfde kenmerken: je hebt vele vormgevingsmogelijkheden, ze kunnen grote oppervlaktes overspannen en zijn vocht- en schimmelwerend. Wat je uiteindelijk kiest, hangt af van jouw budget en jouw smaak.


 • Wat kost het vernieuwen van mijn plafond?

  De prijs voor het plaatsen van een nieuw badkamerplafond hangt af van het type plafond, de totale oppervlakte en de afwerkingsgraad. Wil je bv. een wit spanplafond in PVC of polyester? Dan liggen de prijzen tussen de € 60 à 70 per m² (excl. btw, incl. plaatsing). Een gyproc plafond is iets goedkoper: € 55 à 65 per m² (excl. btw, incl. plaatsing), maar de afwerking van je plafond is niet inbegrepen.

  LET OP: dit zijn richtprijzen. Benieuwd naar de kostprijs van jouw project? Start hier je aanvraag. • Kan ik hiervoor terecht bij een badkamerspecialist?

  Plan je om een verlaagd plafond in je badkamer te plaatsen? Dan helpt een expert je graag verder. Zo ben je zeker van een correcte en vakkundige plaatsing. Kan je moeilijk kiezen tussen een gyproc plafond of een spanplafond? Of heb je speciale wensen in verband met het design van je spanplafond? Ook dan kan je aankloppen bij een expert, die voorziet je graag van advies op maat.

  Interesse? Kom in contact met een badkamerspecialist actief in je regio via ons gratis offerteformulier.

 


5. Andere kleine klusjes in de badkamer

kleine badkamer vernieuwen

Soms is het vernieuwen van je badkamer niet meer dan enkele kleine aanpassingen doorvoeren of bepaalde veranderingen maken. We overlopen hieronder de meest voorkomende klusjes in de badkamer:

 • Badkamerverwarming plaatsen: wil je je badkamer verwarmen zonder voorafgaande breekwerken? Dan zijn elektrische radiatoren of infraroodpanelen stofvrij te plaatsen en eenvoudig in gebruik.
 • Nieuwe verlichting hangen: wil je die ouderwetse verlichting in je badkamer eindelijk eens onder handen nemen? Ga voor verlichting die niet kan roesten, vochtbestendig is en energiezuinig. Er zijn talloze mogelijkheden qua design.
 • Andere kranen installeren: hardnekkige kalkaanslag op je kranen? Of vernieuwde je recent je douche en wil je nu nog de stijl van je kranen hierop afstemmen? Dan is dat mogelijk. Traditionele en moderne kranen zijn in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar.
 • Decoratie: je badkamer in een nieuw jasje steken hoeft niet duur te zijn. Soms volstaat een reorganisatie en nieuwe decoratie om jouw badkamer extra pit te geven. Denk maar aan een nieuwe badkamermat, opbergmandjes in eenzelfde stijl, een grondige opruimbeurt, …

  • Wat is de beste keuze?
  Dat hangt af van het antwoord op de vraag: “wat heb jij nodig?”. Is het hoog tijd om nieuwe verlichting te plaatsen omdat je bent uitgekeken op die ouderwetse en energieslurpende lampen? Wil je de inrichting van je badkamer grondig onder handen nemen? Dat is allemaal mogelijk.


 • Wat is de prijs voor deze kleine klussen?

  Daar kunnen we geen eenduidig antwoord op geven. Het totale prijskaartje hangt af van je keuzes. Wil je bv. je badkamer aankleden met nieuwe decoratie? Dan zullen opbergmanden bij de ene winkel duurder zijn dan bij een andere. Onze tip? Stel je prioriteiten en bepaal op basis daarvan je budget! • Kan ik hiervoor terecht bij een badkamerspecialist?
  Voor elke badkamergerelateerde klus kan je aankloppen bij een expert. Dus niet alleen voor het plaatsen van een nieuwe badkuip of het vervangen van je wandbekleding. Een ervaren doe-het-zelver kan perfect zelf z’n kranen vervangen of infraroodverwarming aan het plafond bevestigen. Ben je echter niet zo zelfzeker? Of weet je niet zo goed welke bijverwarming je moet kiezen? Dan kan je bij een vakman terecht voor advies op maat. Interesse? Kom gratis in contact met een expert actief in je regio.

 

 

Offertes voor badkamerrenovatie ontvangen

Kies voor een erkende vakman die gespecialiseerd is in badkamerrenovatie en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Erkende vakmannen