Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Moderne badkamers: 11 inspirerende voorbeelden

Hou je van strak design, een minimalistische stijl, een rustig kleurgebruik en veel comfort? Dan is een moderne badkamer op jouw maat gesneden. Maar welke mogelijkheden bestaan er allemaal voor zo’n eigentijdse uitstraling? In dit artikel zetten we 11 voorbeelden van moderne badkamers op een rij!

 

1. Moderne badkamer met vrijstaand bad

badkamer modern
Beschik je over voldoende ruimte in je moderne badkamer? Kies dan voor een vrijstaand bad in plaats van een bad dat bekleed is met tegels. Zo maak je van je badkuip een echte esthetische eyecatcher. Zo’n vrijstaand bad vergroot niet alleen het ruimtegevoel in je badkamer, het is ook makkelijker te onderhouden. Combineer je zo’n bad met een minimalistisch design? Dan creëer je thuis je eigen moderne wellness-oase!

 

 

2. Moderne badkamer met inbouwbad

badkamermeubel modern
Net als een vrijstaand bad, kan ook een inbouwbad voor een heel moderne look zorgen in jouw badkamer. Op bovenstaande voorbeeld werd het bad ingebouwd in de badkamervloer. Dat je het bad ‘niet ziet’ komt de strakke look van de badkamer ten goede en zorgt bovendien voor een heel luxueuze uitstraling.

 

 

3. Moderne badkamer met inloopdouche

moderne badkamer

Hou je van luxe en comfort? Kies dan voor een moderne badkamer met inloopdouche. Dat zorgt voor een trendy look en je hebt bovendien lekker veel plaats om te douchen. Een vloer die gewoon doorloopt zonder opstapje oogt ook strak én het is erg praktisch op de koop toe. Als je kiest voor een glazen wand, creëer je trouwens een groter ruimtegevoel in je moderne badkamer. Als kers op de taart kan je je inloopdouche laten afwerken met sfeerverlichting, een touchscreen om de kracht van de waterstraal te bepalen, enz.

 

 

4. Moderne badkamer met strakke lijnen

strakke badkamers
Strakke badkamers zitten in de lift. Wil je een moderne badkamer creëren? Dan laat je veel rondingen, tierlantijntjes en extra franjes dus beter achterwege. Dat geldt zowel voor de meubels, de vloer, de wanden als de sanitaire onderdelen. Met een strak lijnenspel puur je de look van je badkamer uit tot de essentie. Zo zorg je voor meer ruimte én rust in je moderne badkamer. Less is more!

 

 

5. Moderne badkamer met betonlook

moderne badkamers betonlook

Met een betonlook kan je makkelijk een stijlvolle moderne badkamer creëren. Je kan daarvoor onder meer betonstuc, microtopping of mortex (zie bovenstaande foto) gebruiken. Dat zijn dunne afwerkingslagen met een betonlook, waarmee je zowel de vloer als de wanden en meubels in je moderne badkamer kan bekleden. Die zijn bovendien waterdicht, waardoor ze dus uiterst geschikt zijn voor vochtige ruimtes.

 

 

6. Moderne badkamer met neutrale kleuren

moderne kleine badkamers

Bij moderne badkamers horen geen schreeuwerige kleuren. Verwacht dus geen felle fluotinten, maar eerder sober grijs, bruin, crème, zwart of wit. Op de vloer en de wanden komen trouwens vaak ook dezelfde rustige, neutrale kleuren terug. Dat draagt bij tot de minimalistische, rustgevende stijl die zo inherent is aan een moderne badkamer.

 

 

7. Moderne badkamer met hout

moderne badkamers met hout

Naast beton is ook hout een populair basismateriaal in moderne badkamers. Met dit natuurlijke, duurzame materiaal kan je namelijk een warme toets geven aan die strakke, sobere look. Je kan hout gebruiken als badkamervloer, maar ook om wanden mee te bekleden. Maar hout komt toch het vaakst terug in moderne badkamermeubels. Je kan daarbij kiezen voor meubels in massief hout of met plaatmateriaal. Die laatste zijn goedkoper, maar missen wel die authentieke uitstraling van echt hout.

 

 

8. Moderne badkamer met grote tegels

moderne kleine badkamer

Ga je niet voor een betonlook in je badkamer? Dan kan je ook voor tegels kiezen om de wanden en vloer mee te bekleden. In strakke badkamers passen vooral grotere tegels. Die hebben een minimalistische look en vergroten ook het ruimtegevoel in je badkamer. Hoe groter je tegels, hoe groter je moderne badkamer lijkt. Bovendien is er ook minder voegwerk nodig om grote tegels te plaatsen en ze zijn ook makkelijk te onderhouden. Er bestaat een brede waaier aan grote keramische tegels, grote tegels in natuursteen, enz.

 

 

9. Moderne badkamer met sfeerverlichting

moderne badkamer verlichting

In een moderne badkamer moet verlichting functioneel en sfeervol tegelijk zijn. Met LED-verlichting kan je bepaalde delen van je badkamer letterlijk en figuurlijk in de kijker zetten. Naast de basisverlichting kan je zulke LED-lampen gebruiken voor specifieke functies. Wil je enkel een douche nemen of je make-up aanbrengen? Dan hoef je niet de volledige verlichting in je moderne badkamer te gebruiken. Tip: wil je nog extra sfeer creëren? Kies dan voor een dimfunctie op je verlichting!

 

 

10. Moderne badkamer met wellness

moderne badkamer wellness

Naast een rustgevende, sobere look draait het bij een moderne badkamer natuurlijk ook om comfort en luxe. Dat kan gaan om domotica, spiegelverwarming of een ingebouwde geluidsinstallatie, maar je kan ook kiezen voor wellness. In de vorm van een whirlpool bijvoorbeeld. Zo kan je heerlijk ontspannen in je moderne oase van rust na een lange werkdag.

 

 

11. Moderne open badkamer

moderne open badkamers

Het is perfect mogelijk om je badkamer en slaapkamer in eenzelfde ruimte maken. Zo ben je vanaf je bed maar een paar stappen verwijderd van je bad of douche. Bovendien creëert het een echte hotelervaring en bijzonder luxueus gevoel. Een open badkamer hoeft natuurlijk niet te betekenen dat alles volledig open is. Op bovenstaande foto werd bijvoorbeeld gekozen voor een scheidingswand om beide ruimtes deels af te schermen. Ook het badkamermeubel zelf kan perfect als scheidingswand dienen.

 

 

Laat je adviseren door een badkamerspecialist!

Ben je van plan om een moderne badkamer te plaatsen? Schakel dan zeker een professionele badkamerinstallateur in. Deze kan je informeren over de verschillende mogelijkheden, meer inspiratievoorbeelden tonen en gepast adviseren om de badkamer van je dromen te creëren. En dat is niet alles… Een vakman zorgt ook voor een vlotte, efficiënte uitvoering van de werken met kwalitatieve materialen.

Tip: Maak gebruik van onze gratis en vrijblijvende offerteservice en vergelijk verschillende voorstellen, prijzen en adviezen. Start je aanvraag hier.