Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Badkamer verbouwen

Je badkamer renoveren is een uitgebreid project waarbij heel wat komt kijken. Daarom is het een slim idee om je op voorhand voldoende te informeren en een goede planning te maken voor je renovatie. Maar hoe begin je nu aan dit project? Waarom schakel je best een badkamerspecialist in? En wat kost het om je badkamer te verbouwen? Lees meer in dit artikel en laat je inspireren door enkele geslaagde voorbeelden.

Ga snel naar:
Badkamer verbouwen: stappenplan
Kosten badkamer verbouwen
Inspiratie & voorbeelden
Vergelijk vrijblijvend offertes

 

 

Waarom een specialist inschakelen voor een badkamerrenovatie?

Je badkamer vernieuwen kan de ruimte energiezuiniger en onderhoudsvriendelijker maken. Maar er komt wel heel wat kijken bij zo’n renovatie en je badkamer verbouwen is meestal een tijdsrovend en arbeidsintensief werk. Vooral bij grotere of moeilijkere renovaties is het daarom aangeraden om een badkamerspecialist in te schakelen. Zo geniet je alvast van onderstaande voordelen:

  • Advies op maat: een badkamerspecialist kan je advies geven over hoe je je badkamer praktisch kan inrichten, wat de beste merken zijn voor je sanitaire toestellen… Hij houdt daarbij steeds rekening met jouw wensen en budget.
  • Duidelijke afspraken over prijs & timing: een badkamerspecialist zal op voorhand duidelijke afspraken met jou maken over de prijs voor de renovatie en hoelang het zal duren om de volledige verbouwing uit te voeren.
  • 1 aanspreekpunt: als je samenwerkt met een vakman zal deze alle verschillende werkzaamheden coördineren. Je moet dus telkens maar met 1 vakman afstemmen en ook voor al je vragen kan je bij deze vakman terecht.
  • Correcte & vlotte uitvoering: een badkamerspecialist zal jouw badkamer volgens de regels van de kunst verbouwen en kan dit dankzij zijn expertise ook redelijk vlot uitvoeren. Zo blijven de arbeidskosten beperkt en kan je snel je badkamer opnieuw gebruiken.
  • Financiële zekerheid: als er tijdens de renovatie iets misloopt of er komen onverwacht extra kosten bij, ben je met een badkamerspecialist financieel verzekerd. De prijs is namelijk altijd op voorhand afgesproken.

Op zoek naar een badkamerspecialist in jouw buurt? Via onze offerteservice kan je vrijblijvend offertes van meerdere specialisten in jouw buurt vergelijken. Start je aanvraag hier.

badkamer installeren

 

Badkamer verbouwen: stappenplan

Een badkamer verbouwen is geen kleine klus. Er komt veel bij kijken en het vraagt ook de nodige voorbereiding en planning. Daarom zetten we hieronder alvast de belangrijkste stappen voor een badkamer renovatie op een rijtje:

 

STAP 1: noden, wensen & budget bepalen

Voor je aan je badkamerrenovatie begint, is het belangrijk om stil te staan bij je eigen wensen en noden. Wat wil je allemaal vernieuwen in je badkamer? Welke sanitaire toestellen wil je plaatsen? Hoe wil je je badkamer inrichten? Welke stijl heb je voor ogen? En hoe kan je je badkamer verbouwen binnen je budget? Je denkt best even na over al die vragen zodat je dit duidelijk kan communiceren aan een badkamerspecialist.

 

STAP 2: grondplan maken & materiaal inkopen

Een volgende belangrijke stap is een grondplan maken van je nieuwe badkamer. Een specialist weet precies hoe hij dit correct kan aanpakken en waar hij op moet letten. Zo houdt hij rekening met de afmetingen van toestellen en geeft dit duidelijk op schaal weer. Hij zorgt ook dat alle toestellen de nodige aansluitingen hebben en denkt na over ventilatie, eventuele vloerverwarming, de vochtwerendheid van materialen…

 

STAP 3: badkamer uitbreken

Vervolgens begint de badkamerspecialist aan het uitbreken van je badkamer. Daarbij zorgt hij op voorhand dat alle aan- en afvoeren goed afgesloten zijn. De vakman zal dan al de nodige badkamermeubels, spiegels, douche’s, wc’s… loskoppelen en uitbreken. Ook de muur- en vloertegels zal hij indien nodig verwijderen.

TIP: wil je kosten besparen? Dan kan je (deels) zelf je badkamer uitbreken. Ook je oude materiaal afvoeren kan je eventueel zelf doen, zodat de arbeidskosten relatief beperkt blijven.

 

STAP 4: nieuwe badkamer plaatsen

Tot slot zal de vakman je nieuwe badkamer installeren. Daarbij zijn er verschillende werkzaamheden die hij kan uitvoeren. Denk maar aan nieuwe scheidingsmuren plaatsen, leidingen vernieuwen, een nieuwe badkamervloer leggen, de wanden bekleden, verlichting plaatsen, badkamermeubels installeren… Die werkzaamheden verschillen uiteraard afhankelijk van jouw situatie. Niet alles moet bovendien gerenoveerd worden. Als je leidingen bv. nog in goede staat zijn, kan je deze gerust opnieuw gebruiken.

 

Hoelang duurt het om een badkamer te verbouwen?

Hoelang het duurt om je badkamer uit te breken en een nieuwe te plaatsen, hangt af van de grootte van je badkamer en de nodige renovaties. Gemiddeld zal dit minstens 1 week duren en kan dit oplopen tot enkele weken. Je kan je badkamer natuurlijk niet gebruiken tijdens de werken. Daarom schakel je best een badkamerspecialist in die de werken dankzij z’n expertise en kennis vlot kan uitvoeren. Zo kan jij je nieuwe badkamer snel gebruiken!

Vrijblijvend offertes vergelijken? Via onze offerteservice brengen we je in contact met meerdere badkamerspecialisten in jouw buurt. Zo kan jij prijzen, adviezen en uitvoertermijnen vergelijken. Vergelijk vrijblijvend offertes voor een badkamer renovatie.

 

Badkamer verbouwen kosten

De kosten voor de renovatie van je badkamer lopen uiteen. Er zijn tal van factoren die de prijs van je nieuwe badkamer beïnvloeden, zoals de grootte van de badkamer, de omvang van de renovatie, de gekozen sanitaire toestellen… Je bepaalt grotendeels zelf hoe duur of goedkoop je je badkamer wil renoveren. Hieronder geven we een overzicht van de richtprijzen voor badkamerrenovaties volgens verschillende luxeniveaus:

Type nieuwe badkamerGemiddelde prijs (excl. btw en incl. plaatsing)
Kleine basic badkamer€ 3.500 à 7.000
Gemiddelde badkamer€ 7.500 à 12.500
Grote luxueuze badkamer€ 12.500 à 25.000

TIP: een specialist kan voor je nieuwe badkamer een prijs op maat voorstellen. Hij kan je ook adviseren over hoe je je badkamer kan verbouwen volgens je eigen voorkeuren en binnen je budget. Vergelijk daarnaast zeker adviezen en prijsvoorstellen van meerdere experts om een doordachte keuze te kunnen maken. Vergelijk prijzen van badkamerspecialisten.

 

Druk de kosten voor je badkamer renovatie met premies!

Als je je badkamer laat verbouwen door een badkamerspecialist, kan je aanspraak maken op verschillende renovatiepremies. Zo kan je een bedrag van max. 50% van je eindfactuur krijgen via de Mijn VerbouwPremie op voorwaarde dat je minstens € 1.000 investeert in je badkamer renovatie. Als je 65-plus bent en je badkamer renoveert vanwege praktische redenen, maak je ook aanspraak op de Vlaamse aanpassingspremie. Daarnaast zijn er nog financiële voordelen waarvoor je in aanmerking kan komen. Kijk dit dus zeker eens na!

Advies nodig? Een badkamerspecialist kan je verder informeren over de mogelijke premies en helpt je ook bij de aanvraag ervan. Vind een geschikte badkamerspecialist in je buurt.

 

 

badkamer renovatie voor en na
Badkamer renovatie: voor en na

 

Inspiratie & voorbeelden badkamerrenovaties

Nog niet helemaal zeker hoe je je nieuwe badkamer wil indelen? Of zoek je nog naar de meest geschikte stijl voor de inrichting van je badkamer? Laat je dan inspireren door enkele geslaagde badkamerrenovaties.

 

VOORBEELD 1: moderne badkamer met luxe uitstraling

badkamer verbouwen

Deze ruime badkamer heeft een moderne en luxueuze uitstraling. De badkamermeubels en de vloer- en muurtegels hebben een donkere kleur die mooi naar voren komt dankzij de moderne verlichting en de lichtinval via het dakraam. De badkamer ziet er dankzij de vele bruikbare kasten ook netjes uit.

 

 

VOORBEELD 2: kleine badkamer met tijdloze inrichting

kleine badkamer renoveren

Als je een kleine badkamer wil verbouwen, is bovenstaande foto een geslaagd voorbeeld. Hoewel er minder ruimte beschikbaar is, is deze toch nuttig gebruikt en ziet de badkamer er nog steeds overzichtelijk uit. De inrichting is vrij neutraal en geeft de badkamer een tijdloze uitstraling.

 

 

VOORBEELD 3: klassieke badkamer

badkamer renovatie

Deze gerenoveerde badkamer heeft een eerder landelijke, maar toch stijlvolle inrichting. De blauwe muren zijn aangevuld met witte tegels en houten platen. Ook de mozaïekvloer vult het geheel goed aan en past perfect bij de rest van de inrichting.

 

 

VOORBEELD 4: ruime badkamer met verschillende afwerkingen

badkamer plaatsen

Deze ruime badkamer ziet er uniek uit vanwege de verschillende afwerkingen. De deels houten inrichting wordt hier gecombineerd met lichte en donkere tegels en een felgekleurde accentmuur. De badkamer ziet er daardoor verrassend uit en past in heel wat verschillende interieurstijlen.

 

Offertes voor badkamerrenovatie ontvangen

Kies voor een erkende vakman die gespecialiseerd is in badkamerrenovatie en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vakmannen