Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Witte badkamer: 8 hedendaagse uitvoeringen

Witte badkamers blijven populair. Wit heeft namelijk een strakke en hygiënische uitstraling. Daarnaast valt wit ideaal te combineren met andere kleuren en geraakt het bovendien nooit uit de mode. Denk je echter dat een badkamer in wit eerder saai is? Dan heb je het mis. Hieronder vind je enkele inspirerende foto’s om van jouw witte badkamer een topper te maken.

 

 

1. Kleur als statement in een witte badkamer

Witte badkamer

Wit hoeft niet altijd zomaar ‘wit’ te zijn. In deze badkamer werd uitgebreid geëxperimenteerd met de uiteenlopende gradaties wit in het kleurenspectrum. Ook voor de gietvloer werd glanzend wit gekozen. Door de relatief sobere inkleding van de ruimte (merk bijvoorbeeld op dat het buiswerk niet werd weggewerkt) gaat alle aandacht naar het pronkstuk in het midden van de ruimte: de gele badkuip. Dankzij de grote raampartijen baadt de badkamer in een speelse, aangename sfeer.

 

 

2. Speel met licht in een witte badkamer

Badkamer wit

Wat meer kleur toevoegen aan jouw witte badkamer? Dat kan ook met verlichting. In dit voorbeeld werden blauwe LED-lichten geïntegreerd in de spiegelkast. Deze foto bewijst ook dat een witte badkamer niet noodzakelijk een egaal witte kleur moet hebben. Hier zie je dat de vloer, het blad op het badkamermeubel en de wand achter het ligbad bekleed zijn met tegels in een witte marmerlook.

 

 

3. Moderne klassieker: badkamer in zwart-wit

Badkamer zwart wit

Zwart-wit badkamers zijn niet meer weg te denken uit de catalogus van elke leverancier. Ze hebben de harten veroverd van de consument door het moderne, gestileerde uitzicht van het zwart gecombineerd met de puurheid van het wit. Plaats enkele eenvoudige planten en accessoires in de ruimte en je hebt meteen een stijlvolle, huiselijke badkamer waarin je enkele uren in alle rust kunt doorbrengen.

 

 

4. Witte badkamer met warme houten vloer

Witte badkamer met hout

Kies je voor een overwegend witte badkamer? Dan haal je sfeer en warmte binnen dankzij een houten vloer. De speciale raampartijen in deze minimalistische badkamer verstrooit het natuurlijke licht door de gehele ruimte. Het resultaat: een natuurlijk en ruim ogende badkamer. Is deze voor jou net iets te minimalistisch? Dan kan je deze badkamer opsmukken met accessoires zoals een witte badkamer mat, maar je kunt ook kiezen voor meer kleurrijke elementen.

 

 

5. Simpel maar sereen: grijs witte badkamer

Badkamer grijs wit

Net zoals de combinatie van een zwart-wit badkamer, is ook het huwelijk tussen de kleuren grijs en wit een geliefde combinatie in hedendaagse badkamers. Het contrast tussen beide is iets minder scherp, maar oogt daardoor net iets rustiger. Deze variant zien we eerder terugkomen in landelijk of klassiek ingerichte woningen die graag de meer knusse, huiselijke atmosfeer willen genereren via zachte accenten en contrasten. In bovenstaand voorbeeld werd gekozen voor een grijzen vloer en muren in combinatie met witte badkamermeubels.

 

 

6. Combineer verschillende patronen en materialen.

Witte metrotegels badkamer

Bang dat het totaalbeeld van een volledig witte badkamer niet interessant genoeg is? Bedenk dan eens wat je allemaal kunt bereiken door verschillende patronen en materialen samen te brengen. Bovenstaand voorbeeld illustreert dit uitstekend. De structuur van de witte metrotegels in deze badkamer gaan op een boeiende manier in conversatie met de structuur van de witte vloertegels. De eyecatcher van het geheel zijn de uitzonderlijke tegels in de douche, die ook gebruikt werden als contrastlijn tussen de metrotegels en de geverfde muur.

 

 

7. Witte badkamer met blauwe accentmuur en witte wandtegels

Witte wandtegels badkamer

Deze relatief kleine badkamer in wit is een prachtige samensmelting van wat hierboven al werd besproken. Merk hierbij de speciale witte vloertegels op, de witte wandtegels achter het ligbad en de witgeschilderde houten planchetten tegen de muur. Allemaal verschillende structuren gecombineerd in één geheel. In al dat wit geweld fungeert het blauw van de accentmuur als een open oceaan in rust. Kies voor jouw badkamermuur steeds een hoogwaardige verf die waterdicht, vochtdoorlatend en schimmelwerend is. Zeker wanneer je lang wil kunnen nagenieten van het eindresultaat.

 

 

8. Extravagantie troef: witte badkamer pimpen met kleurrijke mozaïek

Witte badkamer pimpen

Mozaïek doet het nog steeds uitstekend in de wereld van de badkamerinrichting. Het vergt echter durf en lef om deze speelse badkamer te realiseren, maar het eindplaatje loont zeker de moeite. Laat je gerust overspoelen door de vele tinten geel, rood en blauw van het mozaïekwerk. Kleur is namelijk een instant moodbooster en dus ideaal om jouw dag te beginnen met een dosis kleur. Het goudkleurige kraanwerk voorziet de badkamer daarbij van de nodige klasse.

 

Laat je adviseren door een badkamerspecialist!

Wil je jouw badkamer renoveren? Heb je interesse in een witte badkamer? … Vraag dan zeker raad aan een professionele badkamerinstallateur. Deze kan je informeren over de verschillende mogelijkheden, meer inspiratievoorbeelden tonen en misschien zelf op nieuwe ideeën brengen. Met behulp van zijn ervaring, kennis en technische know-how helpt hij jou om jouw jouw droombadkamer te realiseren.

Tip: Maak gebruik van onze gratis en vrijblijvende offerteservice en vergelijk verschillende voorstellen, prijzen en adviezen. Start je aanvraag hier.