Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Landelijke badkamers: 7 voorbeelden

Een landelijke badkamer geeft je huis net iets meer sfeer en past mogelijk goed bij de rest van je interieur. Door de accessoires en verschillende keuzes voor het tegelwerk en de wanden, zijn er veel opties om je badkamer die gezellige uitstraling te geven. Denk je dat een landelijke badkamer al snel over the top is? Dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Laat je inspireren door de 7 onderstaande voorbeelden!

 

1. Landelijke badkamer met inloopkast

landelijke-badkamer-met-inloopkast

Vanuit je badkamer zo doorlopen naar je inloopkast. Een gangbare optie is het niet, maar handig is het zeker wel. Deze badkamer heeft een landelijke uitstraling door het lichtkleurige tegelwerk op de vloer. Ook het houten badkamermeubel met subtiele handgrepen draagt hieraan bij. De gedecoreerde spiegels met houten lijsten maken deze landelijke badkamer compleet.

 

 

2. Moderne, landelijke badkamer

landelijke-moderne-badkamer

Een landelijke badkamer hoeft absoluut niet druk en kitscherig te zijn. Door subtiel tegelgebruik en houten wandpanelen creëer je ook een landelijk effect. Hier kozen de eigenaars voor deels witte vloertegels en deels een donkere houten vloer. Het wastafelmeubel is van hout, waarin ook de panelen doorlopen. Het stenen blad van het meubel zorgt voor een rustige, warme uitstraling. Bij een badkamer in een rustieke stijl kan je ook moderne sanitaire voorzieningen toevoegen, zoals een strak ligbad. Zo is de badkamer landelijk en toch ook modern.

 

 

3. Landelijk badkamermeubel

landelijk-badkamermeubel

Dit badkamermeubel zet de toon voor een landelijke sfeer. De poten van het meubel en de lade met kleine handgreep dragen hieraan bij. De marmerlook op het meubel zorgt dan weer voor een chique en frisse uitstraling. De wastafel met het kraantje oogt schattig en is bovendien ook functioneel. De accessoires zoals de kandelaars en fotolijstjes zorgen voor het ultieme landelijke effect. De kleine planten en de groene details maken het plaatje helemaal compleet.

 

 

4. Landelijke badkamer met licht hout

landelijke badkamer met licht hout

Ook deze badkamer is vrij strak. Maar door de houten onderdelen krijgt de ruimte toch een landelijke en natuurlijke look. Ook het wastafelmeubel en de wastafel zorgen voor een speels effect. Door het toevoegen van de hanglampen boven de wastafel krijgt de badkamer een extra natuurlijke touch. De vloer heeft dezelfde houtlook als de wand, waardoor de badkamer een mooi geheel is. Ook de details zoals de wasmanden en de haakjes aan de muur zorgen voor een charmante toevoeging.

 

 

5. Stoere landelijke badkamer met inloopdouche

stoere-landelijke-badkamer

Door het gebruik van bamboe en de donkere tegels op de muur boven de wastafel oogt deze landelijke badkamer strak en chique. Bamboe is een natuurlijk product en geeft deze badkamer een speels effect. De inloopdouche is een moderne toevoeging, waardoor de badkamer goed toegankelijk is als je minder goed te been bent. Hoewel de bamboe zichtbaar aanwezig is, vormt de witte betegeling van de inloopdouche een goede tegenhanger. Zo is de badkamer niet al te donker en toch ook nog modern.

 

 

6. Landelijke badkamer met donker hout

landelijke-badkamer-met-donker-hout

Dat hout onderdeel kan zijn van een landelijke badkamer is inmiddels bekend. Door te spelen met manieren om het hout te gebruiken, creëer je een mooi effect. Het bad is bekleed met latjes, terwijl het wastafelmeubel bestaat uit massieve houten planken. Door te kiezen voor dezelfde kleur hout, blijft de badkamer een mooi geheel. Ook de houten planken op de vloer en het plafond, het raamkozijn en de spiegel gaan geheel mee in deze stijl. Door de overige onderdelen van de badkamer wit te houden, heb je toch een rustige en strakke badkamer.

 

 

7. Klassieke badkamer met landelijke sfeer

klassieke-badkamer-met-landelijke-sfeer

Een landelijke badkamer kan een warme en sfeervolle uitstraling hebben. Door het gebruik van een houten vloer en het witte houten wastafelmeubel heb je meteen een warmer gevoel. De kaarsen en warme witte lampen dragen hieraan bij. In deze badkamer is ook gekozen voor accessoires met iets meer details zoals het kussen met de ruches en de stoel bij de make-up tafel. Ook de openslaande ramen geven deze badkamer extra sfeer. Verder zijn de muren rustig, om de drukkere details te compenseren.

 

Een landelijke badkamer plaatsen? Laat je adviseren door een vakspecialist!

Twijfel je nog of een landelijke badkamer echt iets voor jou is? Of weet je niet zeker of dit mogelijk is in jouw huidige badkamer? Vraag een badkamerspecialist om advies. Deze heeft kennis en ervaring op het gebied van badkamers (her)inrichten en weet welke indeling het beste is voor jouw badkamer. Bovendien kan hij advies op maat geven en met jou al je wensen en de mogelijkheden bespreken. Samen kunnen jullie jouw droombadkamer ontwerpen en werkelijkheid laten worden.

Heb je nog vragen over een nieuwe landelijke badkamer in jouw huis en de bijbehorende kosten? Kom gratis en vrijblijvend in contact met een vakspecialist.